(204)
Notariskantoor Roermond(0475) 35 19 19
Notariskantoor Heythuysen(0475) 49 27 77

Onenigheid via sociale media na een scheiding of ruzie, hoe kan ik dat voorkomen of regelen?

Je online reputatie wordt steeds belangrijker. Steeds meer werkgevers houden hun (toekomstige) werknemers op de sociale media in de gaten. Na een scheiding wordt de ruzie vaak online voortgezet. Vanaf vandaag bieden Netwerk Notarissen hun klanten bij het maken van een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden een socialemediaclausule aan. Hiermee kan online moddergooien en het publiceren van een naaktselfie van de ex worden voorkomen. De socialemediaclausule kan ook in een echtscheidingsconvenant worden opgenomen.

Clausule in je contract

In huwelijkscontracten van sterren staan afspraken over wat er wel en niet na een scheiding met de media gedeeld mag worden. Omdat 9 van de 10 Nederlanders online zijn, is zo’n afspraak niet alleen meer voor sterren noodzakelijk, maar ook voor ‘gewone’ Nederlanders. Met je partner deel je allerlei zaken die je liever niet terugleest op de sociale media. Omdat voorkomen beter is dan genezen, bieden Netwerk Notarissen de socialemediaclausule aan.

Stellen die gaan samenwonen of trouwen of op het punt staan te gaan scheiden, kunnen bij Netwerk Notarissen zo’n clausule in hun contract laten opnemen. Het is ook mogelijk om op een eenvoudige manier de clausule toe te voegen aan reeds bestaande huwelijks- of samenlevingscontracten. Overtreedt een ex de in de sociale media clausule gemaakte afspraken dan moet hij/zij aan de ander een flinke boete betalen.

Vivianne Kerkhofs Notaris Heythuysen

Heeft u een vraag?

Wilt u een afspraak maken? Of heeft u nog andere vragen? Wij vertellen graag wat we voor u kunnen betekenen.

0475-351919

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.