(204)
Notariskantoor Roermond(0475) 35 19 19
Notariskantoor Heythuysen(0475) 49 27 77

Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?

Nieuws

Als je bij de aankoop of verbouwing van je huis geld hebt geleend van de bank, dan heeft de bank in ruil hiervoor een hypotheek gekregen. Als je de rente en aflossing netjes betaalt, merk je niks van de hypotheek.

Huisveiling Roermond

Degene die het hoogst biedt op de veiling, krijgt het huis. Het geld dat voor het huis betaald wordt, gaat eerst naar de bank om de lening af te lossen. Als er dan nog wat over is, gaat dat naar de oorspronkelijke eigenaar van het huis of naar schuldeisers.

Hypotheek schulden aflossen

De bank gaat niet meteen veilen als er een achterstand is. De bank stuurt je eerst een aanmaning of gaat in overleg met je om verdere schulden te voorkomen. Als het dan nog niet lukt om te betalen, gaat de bank uiteindelijk het huis aanbieden op de veiling. Veilingen lopen via de notaris.

De veiling heet officieel een executieveiling. Dit betekent dat daar huizen in het openbaar worden verkocht. Iedereen die geïnteresseerd is in een huis, kan in een veilingzaal een bod uitbrengen. Tegenwoordig kan dat ook via internet. De executieveiling is niet de enige manier waarop de bank de woning kan verkopen. Soms wordt er al op het huis geboden voordat de veiling plaatsvindt. De bank kan dan besluiten het huis al te verkopen.

Informatie over veilingen?

Van Hecke Houben Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt! Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0475 35 19 19 of mail naar info@vhhnotarissen.nl