(204)
Notariskantoor Roermond(0475) 35 19 19
Notariskantoor Heythuysen(0475) 49 27 77

Gehoord op radio-1-journaal: druk bij notarissen vanwege overdrachtsbelasting

Nieuws

Door de verandering van pecentages van de overdrachtsbelasting per 1 januari 2021 is het rond de jaarwisseling druk voor de notariskantoren. Zij hebben mensen geholpen voor wie het juist gunstig was om vóór de jaarwisseling nog eigenaar te worden van een (recreatie)woning, een perceel grond of een bedrijfspand. Onder meer door drukte bij de banken en door de lockdown ging dit niet zonder slag of stoot, vertelde Lucienne van der Geld (directeur van de koepelorganisatie Netwerk Notarissen) vanochtend in het radio-1-journaal.

Notarissen zijn de komende weken bezig met de overdrachten van woningen die juist werden uitgesteld voor degenen die zonder overdrachtsbelasting eigenaar kunnen worden. Door de startersvrijstelling die vanaf dit jaar geldt, hoeven kopers tussen de 18 en 35 jaar oud geen overdrachtsbelasting te betalen. Hoe dat werkt en welke voorwaarden gelden? Daarover kunnen we je informeren. Kopers die via ons kantoor een woning laten overdragen, ontdekken via ons inventarisatieformulier of ze overdrachtsbelasting moeten betalen of niet en welk percentage van toepassing is. Vooraf advies inwinnen is natuurlijk ook verstandig als je zeker wilt weten of en hoeveel overdrachtsbelasting je moet betalen.
Vanaf 1 april a.s. is de startersvrijstelling alleen voor kopers tussen de 18 en 35 jaar die een woning kopen die niet duurder is dan 400.000 euro.

Als je hier klikt kun je het radiofragment terug luisteren.