(204)
Notariskantoor Roermond(0475) 35 19 19
Notariskantoor Heythuysen(0475) 49 27 77

Hypotheek oversluiten?

De vele aanbiedingen voor het oversluiten van een hypothecaire geldlening zullen je niet ontgaan. Overweeg jij ook om over te gaan tot oversluiting? Hieronder een aantal aandachtspunten voor het geval je zo’n financiële transactie overweegt.

Aandachtspunten oversluiten

  • Heb je met de huidige bank al besproken of het mogelijk is om het boetevrije bedrag van 10 à 20% per jaar af te lossen en tegen een lagere rente terug te lenen? Dit kan een aantrekkelijke oplossing zijn!

 

  • Betrek alle kosten in de afweging, dus niet alleen de boete die u aan de ‘oude’ bank betaalt voor het vervroegd aflossen, maar ook de afsluitprovisie, de notariskosten, de kadasterkosten en de taxatiekosten èn het mooie rendement dat je, meestal belastingvrij, maakte op de oude verzekeringspolis en waarvan je nu afstand doet. Het ‘wisselen van verzekeringspolis’ kan onaantrekkelijk zijn.

 

  • Het afkopen van de oude verzekering is nogal eens nadelig en de premie voor het overlijdensrisicodeel van de nieuwe verzekering is hoger omdat je inmiddels ouder bent geworden. De kapitaalpremie voor de nieuwe polis zal ook vaak hoger zijn, want het rendement is gekoppeld aan de rente en dus lager dan voorheen.

 

  • Als je wilt oversluiten, denk dan eens aan de mogelijkheid van het afsluiten van een hypotheek voor een hoger bedrag dan wat je nu leent. Een dergelijke hogere inschrijving betekent in feite dat een stuk ‘kredietruimte’ in de hypotheek zit. In beginsel is er de mogelijkheid om – uiteraard in overleg met de bank – meer te lenen zonder dat een nieuwe hypotheek moet worden gevestigd.
Marco Rijk Notaris Roermond

Heeft u een vraag?

Wilt u een afspraak maken? Of heeft u nog andere vragen? Wij vertellen graag wat we voor u kunnen betekenen.

0475-351919

    Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.