Ik wil een flexbv oprichten, hoe moet ik dat doen?

Er is geen verschil tussen een BV en een Flex BV. De Flex BV is een populaire benaming voor een BV die na de nieuwe wetgeving van oktober 2012 is opgericht. Het BV recht is door deze laatste wetswijziging namelijk veel flexibeler geworden.

Wat betekent dat voor jou als ondernemer?

De regels voor bv’s zijn per 1 oktober 2012 veranderd. Sinds de wijzigingen wordt de bv ook wel de flexibele bv of kortweg flexbv genoemd. Er is geen startkapitaal, bankverklaring en accountantscontrole meer nodig om een bv te starten. Ook zijn allerlei andere formaliteiten vervallen. Dit maakt de bv voor jou als ondernemer aantrekkelijker. Met de flexbv test kan je online testen wat voor jou de voordelen zijn. Ook krijg je direct een uitslag over de mogelijkheden van de flexbv in jouw situatie.
Doe hier de test.

De flexbv: voordelen voor starters en zzp’ers

Voor starters en zzp’ers die nog geen bv hebben kan de bv ‘op maat’ worden gemaakt. Veel starters en zzp’ers kiezen daarom voor de flexbv. Ook reeds bestaande eenmanszaken kunnen naar een flexbv worden omgezet. Bij de oprichting van de flexbv wordt de eenmanszaak ‘ingebracht’. Dit betekent dat de flexbv eigenaar wordt van alle bezittingen en bedrijfsmiddelen van de eenmanszaak. De ondernemer heeft via de aandelen van de flexbv (nog steeds) recht op de waarde van de bezittingen en bedrijfsmiddelen.

De flexbv: voordelen voor bestaande bv’s

Ondernemers met een bestaande bv kunnen ook van de veranderde regels profiteren. Voor ondernemers die belastingvrij geld uit de bv willen halen is dit eenvoudiger geworden. Voor ondernemers die op zoek zijn naar investeerders zijn er mogelijkheden om een nieuw soort aandelen uit te geven; het is namelijk mogelijk om aandelen uit te geven mét recht op winst maar zonder zeggenschap.
Meer over de voordelen van de flex bv voor bestaande bv’s.

8 redenen om te kiezen voor Van Hecke Houben

  • Vakbekwaam personeel
  • Specialisten op ieder vakgebied
  • Juiste prijs & kwaliteit
  • Aangesloten bij Netwerknotarissen
  • 2 kantoren in Limburg
  • Afspraak = afspraak
  • U bent bij ons geen nummertje
  • Vele tevreden klanten gingen u voor!

Onveranderde voordelen van de bv

De voordelen die de bv al had blijven onveranderd. Zo is de bv aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf heeft; de ondernemer is maar beperkt aansprakelijk. Daarnaast kan het fiscaal interessant zijn om te ondernemen via een bv. Het bedrijf kan op naam van de bv worden gevoerd zodat de bv zelf een bankrekening kan hebben en op eigen naam facturen kan uitsturen.

Gratis magazine voor ondernemers aanvragen

Wil je meer weten over de mogelijkheden die de flexbv voor jou heeft? In ons gratis magazine ‘Je bedrijf m/v’ lees je er meer over.

Wat is er belangrijk voor mij?

Ruud Cremers

Notaris | Vennootschapsrecht
T (0475) 49 27 77

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de flexbv voor u heeft? Contacteer ons.

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.